Dierenfocus

Samen sterk voor het goede doel

Dierenfocus is waar mijn liefde voor dieren en de drang om bij te dragen aan dierenwelzijn elkaar vonden.

Fotografie was iets wat ik in mijn vrije tijd al graag deed, maar wel altijd van een specifiek onderwerp: dieren. In het verleden heb ik paardenfotografie wel eens een kans gegeven, maar om dat ‘for a living’ te doen was niks voor mij.

Nadat ik een heftige periode met mijn kat Appie had doorgemaakt met ontzettend hoge kosten, realiseerde ik mij meer en meer hoe mooi het werk van goede doelen is en hoe goed zij extra geld kunnen gebruiken. Ik wil het dan niet for a living doen, maar ik kan wel mijn kracht inzetten voor het goede doel en zo is Dierenfocus ontstaan.

Met Dierenfocus zet ik dieren op de foto ten behoeve van het goede doel. De opbrengst wordt door mij volledig gedoneerd aan het goede doel. Het is mijn manier van ‘giving back’.

'Channeling the inner good of people'

Iedere keer als ik een fotoshoot heb en daar resultaten van deel, dan stromen de aanvragen voor nieuwe shoots weer binnen. Ja, dat komt enerzijds doordat de waarde voor de investering enorm goed is, maar vooral doordat mensen graag goed doen.

Dieren zijn voor dierenliefhebbers een gevoelig puntje en als ze de kans hebben om daar een steentje aan bij te dragen dan doen ze dat. Dat heb ik zelf namelijk ook. Is dit dus ook direct slimme marketing om de shoots te verkopen? Ja. Maar ik zie het meer als ‘channeling the inner good’ van mensen, want ze willen het allang: dierenwelzijn verhogen. Ik geef ze alleen een extra reden om dat óók financieel te doen. Win-win.

Meer weten over Dierenfocus? Neem
een kijkje op de website.